Aktuell kull & Planer

Planer

Vi planerar för närvarande inte nya kullar förrän tidigast efter år 2022

Här presenterar vi tidigare och den akuella kullen, för mer fortlöpande information kring kullen se Nyheter.
Följ oss gärna på tevalas burmilla på Instagram och på Facebook.

Kull 2021 Februari 09

Föräldrarna är Tevala's Selene och Sincera's Da Vinci - Brilliant Man

Selene's första kull som bara blev en liten flicka, men hon var efterlängtad och en riktig liten kämpe. Vid förlossningen så hade Selene's mjölkproduktion avtagit men efter stimulans så kom den till slut igång, och hon kunde mat sin lilla unge på egen tass.

 

 

 

Tevala's Nerthus

Flicka

Brunmaskad silvershaded

Nerthus är döpt efter den germanska moder - och fruktbarhetsgudinnan med samma namn. Nerthus tillhörde vanerna och namnet är antagligen detsamma som Njord, som idag är namnet på den manliga guden inom fornnordisk religion. Nerthus dyrkades av bönder och fiskare och hon rådde över åkrarnas tillväxt och djurens överlevnad. Namnet Nerthus betyder kraft eller av jorden.

Nerthus Är en nyfiken, busig, lekfull och otroligt tillgiven flicka. Hon älskar att få magen kliad och hjälper gärna till genom att lyfta upp bakbenen eller genom att rulla runt så hon hamnar på rygg. Hon är snabblärd och mycket intelligent.

 

Kull 2020 November 08

"Gudapar inom fornnrodisk mytologi"

Föräldrarna är Baheras Wb Anna och Tevala's Tiwaz

Anna födde två flickor och två pojkar och fick därmed sin tredje kull. Allt gick mycket bra och hon är en fantastisk kattmamma. Det här är också vår hane Tiwaz andra kull och han hade turen att bli pappa på självaste "fars dag".

 

 

Tevala's Tor

Pojke

Brunmaskad silvershaded

Tor är döpt efter den mäktiga och hetlevrade asaguden som bekämpar jättar med sin hammare Mjölner. Tor färdas i en vagn dragen av två bockar och kan styra över vädret - framförallt när det gäller regn och storm, vilket gör att både bönder och sjömän dyrkar honom.

Tor är den charmiga pojken som gärna blir lagd på rygg och får magen kliad. Han är nyfiken, pratglad, söker ögonkontakt och tycker om att vätta oss med sin sträva tunga. Något Tor tycker är jätteroligt, är att leka kurragömma med oss och de vuxna katterna.

Tor flyttade med matten Tea till Sundsvall där han snart får en jämngammal lekkamrat att växa upp tillsammans med.

Tevala's Siv

Flicka

Brunmaskad silvershaded

Siv är döpt efter asynjan som är gift med Tor. Hon sägs ha ett hår av guld som smitts av dvärgarna.

Lilla Siv är trots sin mindre storlek en mycket tuff och framåt flicka. Hon är en sann äventyrare och hittar alltid nya sätt att ta sig över grinden som matte satt upp. Siv är mycket tillgiven och tycker om att pussas.

Siv flyttade till Anniqa med barn till Västerås. Där kommer hon bli en älskad familjemedlem och får många tvåbenta som kan busa och gosa med henne.

Tevala's Njord

Pojke

Svart goldenshaded

Njord är döpt efter den gamla guden Njord som är far till Frej och Freja. Han har ansvar för det som anses heligt och dyrkades främst av njordkulturen som var mer vanlig i Norge och trakterna kring Mälaren. Njord blir av misstag gift med jättinnan Skade. De två kan inte enas om vart de ska bo då Skade föredrar kylan i fjällen och Njord trivs bäst vid havet.

Njord är en mycket busig pojke som tycker det är roligt att göra sig farlig mot sina syskon och mot de äldre katterna. Han är även tokig i mattes långa hår och tycker det är extra busigt när matte ska sova och inte känner för att leka mer. Njord tycker om att ligga knät och sover gärna nära oss om nätterna.

Njord flyttade inte så långt bort från oss. Han stannar kvar i Sätrabrunn och får växa upp tillsammans med sin pappa Tiwaz. De fann varandra direkt när Njord flyttade in och Tiwaz fick en riktigt rolig lekkamrat.

 

Tevala's Skade

Flicka

Brunmaskad silvershaded

Jättinnan och gudinnan Skade är känd som skidgudinnan som älskar fjällvärlden där hon åker skidor och jagar. Hon är dotter till den dräpta jätten Tjatse och det var på grund av hennes fars död som möjliggjorde äktenskap med guden Njord. Som skadestånd fick Skade välja sin man genom att endast inspektera asagudarnas fötter. Skade hoppades på att välja Balder till sin man, men råkade välja Njord.

Skade är en tillgiven och kärleksfull flicka som börjar kurra så fort man tar i henne. Hon tycker mycket om att sova på huvudkudden om nätterna, där hon får komma nära och mysa. Skade är en liten skönhet som vet hur hon ska föra sig. Redan som liten kattunge har hon ett fint rörelsemönster med vacker svansföring, och hon vet hur hon ska charma oss tvåbenta när hon kommer och stryker sig mot våra ben.

Skade flyttade med sin kärleksfulla matte Alexandra till Stockholm. Hon kommer få mycket uppmärksamhet av sin nya matte med familj och hon har också fått en jämngammal kattkompis att leka och växa upp tillsammans med.

Kull 2019 November 15

"Grekisk mytologi - gudar och gudinnor"

Föräldrarna är Baheras Wb Anna och Salana's Star Lucky Jasper

Anna har fått sin andra kull och allt gick mycket bra. Hon var så lugn och säker att jag inte behövde hjälpa till något. Det blev två pojkar och en flicka som får sina namn från vårt nya tema med grekisk mytologi.

 

Tevala's Poseidon

Pojke

Brunmaskad silvershaded

Poseidon är döpt efter den mäktiga havsguden Poseidon som har sina boningar på havets botten. Han bär det magiska vapnet treudden som smiddes av de tre cykloperna, som blev gudens symbol. Poseidon har också kallats för jordbävningarnas gud, då han med sin ilska kunde få världen att skaka. Han tillbads främst av sjömän och fiskare.

Poseidon är mycket tillgiven och tycker om att pussa ansiktet när man kommer nära och älskar att få leka med mitt hår. Han är en liten kurrmaskin som tycker om att krypa upp i knät och somna.

Poseidon flyttade till en mycket kärleksfull och engagerad familj i Sala. Med barn, hund och en snäll kattkompis får Poseidon mycket upmärksamhet, sällskap och kärlek.

 

 

 

 

Tevala's Selene

RESERVERAD

Flicka

Brunmaskad silvershaded

Selene är döpt efter den grekiska mytologins mångudinna som färdas under natten över himlen i en vagn dragen av oxar. Det är ljuset i Selenes skinande krona som vi ser som en månskiva. Många tillbad Selene, men under senare tid tog gudinnan Artemis ibland över rollen som mångudinna.
I Rom kallades Selene för Luna.

Selene är en liten äventyrlig och tuff kisse som är först ut med att upptäcka nya platser i huset, men är också precis som sina bröder mycket tillgiven och vill bli ompysslad. Hon föredrar att sova på huvudkudden om nätterna efter att hon har gosat lite i håret.

Denna lilla tjej stannar kvar hos oss.

 

 

 

Tevala's Eros

Pojke

Brunmaskad silvershaded

Eros är döpt efter den grekiska kärleksguden som ofta framställs som en bevingad ung man med pilbåge. Kärleksguden Eros, son till Afrodite är en av de ursprungliga krafterna i kosmos då kärleken enligt grekerna är en av universum äldsta makter.
Eros träffsäkra pilar sägs kunna skapa kärlek bland människorna. Han har två olika sorters pilar som antingen tänder kärlekens låga eller orsakar avsky och ointresse. Han kan avbildas med ögonbindel för att påvisa hur illa han kan ibland skjuter sina pilar.

Eros är pojken som tycker om att bli pussad på nosen och att bli kliad över både rygg och mage. Han är precis som sina syskon mycket social, nyfiken och busig, men efter lite lek och bus så föredrar han att kurrande krypa upp i vårt knä och mysa. Eros är ett litet charmtroll.

Eros flyttade till Torsåker där han kommer få det jättebra tillsammans med sin nya husse och matte och deras unga Maine Coon pojke Melker. Eros kommer att bli en älskad familjemedlem.

 

 

 

Kull 2019 Maj 21

"Övergång från fornnordisk mytologi till grekisk mytologi"

Föräldrarna är Baheras Wb Anna och Salana's Star Lucky Jasper

Anna som är förstföderska födde två välmående flickor. Förlossningen gick snabbt och utan komplikationer och Anna har visats sig vara en fantastik kattmamma.

Efter några år med fornnordisk mytologi går jag över till den grekiska mytologin, och flickorna namnges efter gudinnorna som representerar solen och månen.

 

Tevala's Sol

Flicka

Brunmaskad silvershaded

Sol är döpt efter en asynja med samma namn i den fornnordiska mytologin som är syster till Måne. Sol som är skön och vacker åker i sin solvagn Alfrödull, som ska lysa upp världen.

Sol är en lekfull och tillgiven flicka som älskar att få ligga på rygg och bli kliad på magen. Hon tycker om att bli pussad på och följer med oss för att se vad vi ska hitta på. En liten kurrmaskin som äskar att få busa loss med  sin syster och de äldre katterna.

Hon är också väldigt intelligent och kan redan som 11 veckor gammal öppna dörrar genom att hoppa och dra ned handtaget - en riktig problemlösare med andra ord.

Sol flyttade med sin syster Luna till en härlig familj  i Vallentuna där de får växa upp tillsammans.

 

 

 

Tevala's Luna

Flicka

Brunmaskad silvershaded

Luna är döpt efter den romerska mytologins mångudinna som skapades som personifikation av månen. Hon åker i en vagn över himlavalvet dragen av två hästar eller av två oxar.

Luna har precis som sin syster Sol ärvt mycket av sin mammas fantastiska personlighet. Hon är mycket tillgiven och tycker om att sitta i knät och kurra, och börjar man gosa med henne så vänder hon ofta upp sin lilla mage för att bli klappad. När hon inte är en liten kurrmaskin så älskar hon att hoppa jämfota rakt upp i luften och busa loss med de andra katterna.

Luna flyttade tillsammans med sin syster Sol till Niklas med familj i Vallentuna, där det väntar mycket kärlek och lek.

 

 

Kull 2018 Juli 19

"Fornnordisk Mytologi"

Föräldrarna är SE*Tevala's Freyja och SE*Lucifers dream Kolya

Den 19 Juli födde Freyja fyra små underbara kattungar. Det blev två flickor och två pojkar, och de fick sina namn från den fornnordiska mytologin.

Förlossningen gick fort och utan komplikationer och Freyja har åter igen bevisat vilken underbar mamma hon är

Tevala's Asynja

Flicka

Brunmaskad silvershaded

Asynja betyder gudinna i den fornnordiska mytologin. Det finns många Asynjor som tillbads under vikingatiden, bland annat kärleksgudinnan Freja, Äktenskapsgudinnan Frigg och den vackra ungdomliga gudinnan Idun.

Hon är en pigg och busig tjej som tycker det är jätteroligt att jaga sopborsten och när det är dags för mys så tycker hon om att ligga i knät och kurra.

Asynja flyttade till Christina i Linköping. Där hon kommer att få mycket kärlek och uppmärksamhet.

 

 

Tevala's Sigyn

Flicka

Brunmaskad silvershaded

Sigyn är döpt efter Lokes hustru i den nordiska mytologin. Hon stod alltid vid Lokes sida och var honom trogen, trots hans ondskefulla handlingar. Sigyn är mest känd från sagan då Loke fick sitt straff efter att ha dödat guden Balder. Han fångades och bands fast under en giftorm som oavbrutet droppade gift på honom. Sigyn lämnade aldrig Lokes sida och höll upp en skål ovanför honom för att förhindra att giftet skulle droppa ner på honom, men varje gång hon behövde tömma skålen fick Loke giftormens droppar över sig som gjorde att han ryckte till så hela jorden skakade.

Sigyn var från början en liten blyg och avvaktande flicka, men efter några veckor blev hon den som tog täten i bustågen här hemma. Det spelar ingen roll hur busig hon är, för så fort vi tar upp henne så börjar hon spinna.

Sigyn flyttade till Mona i Trondheim, Norge. Där kommer hon få det toppen tillsammans med kattkompisar (däribland Algiz från kullen "Nordiska Runor") och mycket kärlek och uppmärksamhet.

Tevala's Tyr

Pojke

Brunmaskad silvershaded

Tyr är döpt efter den modigaste av gudarna och som var klok och hade mycket kampvilja. Asaguden Tyr ansågs vara en krigsgud och det var Tyr som offrade sin högra hand till Fenrisulven, när gudarna lurade ulven till att bindas med repet Gleipner.

Tyr var den som först mötte oss när vi kom in i rummet, men med tiden så kom han springandes emot oss tillsammans med alla kullsyskon. Han bär namnet med stolthet, då han är en äventyrlig och modig pojke. Han tycker om att ligga i knät, och har inget emot att ligga på rygg och mysa.

Tyr flyttade till Nora i Sala, där kommer han att få växa upp med mycket kärlek och sällskap.

 

Tevala's Loke

Pojke

Brunmaskad silvershaded

Loke är döpt efter jätten Loke, som umgicks fritt med asagudarna. Loke var mycket slug och kunde vara lustig, hjälpsam eller elak beroende på vilket humör han var på. Det finns många sagor om Lokes upptåg i den nordiska mytologin och det var också Loke som frambringar undergången i Ragnarök.

Trots namnet är Loke en otroligt snäll och tillgiven liten kattunge.

Loke är den största i kullen och han är otroligt tillgiven. Han är den av ungarna som spinner mest och gör det oavsett om det gäller mys, klippa klor eller undersökning hos veterinären.

Loke har flyttat till Sofia och Erik med familj i Västerås. Där han blir han deras nya äskade familjemedlem tillsammans med hunden Einar.

 

 

 

Kull 2017 Augusti 27

"Nordiska Gudar & Gudinnor 2"

Föräldrarna är SE*Tevala's Freyja och Salana's Star Lucky Jasper.

Söndagen den 27/8 födde Freyja fyra underbara små kattungar. Det blev tre pojkar och en flicka. Hon var jätteduktig och det är hennes första kull. Lilla Freyja har bevisat att hon är en fantastisk mamma.

Tevala's Idun

Flicka 

Brunmaskad silvershaded

Idun är döpt efter den vackra asynjan Idun som var gift med Brage. Hon har ungdomlighetens äpplen I sin korg, som hon ger till varje asagud på deras födesledag för att de ska förbli unga och starka. 

Idun betyder "Den föryngrande"

Idun älskade att få sova tillsammans med de äldre katterna. Något blyg var hon, men fick hon tillfälle att få vara nära oss utan konkurrens av bröderna så blev hon en mycket tillgiven liten tjej. 

Hon flyttade tillsammans med sin bror Balder till en underbar barnfamilj i Örebro. Där kommer de att få växa upp med mycket uppmärksamhet och kärlek.

 

 

 

Tevala's Brage

Pojke  

Brunmaskad silvershaded

Brage är döpt efter skaldekonstens gud, som ägnade mycket av sin tid till sång och mjöd. 

Brage var en otroligt tillgiven och snäll liten pojke som mer än gärna lade sig på rygg med magen i vädret för att bli klappad och gosad med. 

Brage flyttade till Petra och fick vara med på ett litet äventyr i form av en tågresa upp till det nya hemmet i Umeå. Brage kommer att få växa upp i ett tryggt hem tillsammans med sin nya matte och husse. 

Tevala's Balder

Pojke 

Brunmaskad silvershaded

Balder är döpt efter Odens och Friggs son. Asaguden Balder var god, vacker och omtyckt. Namnet betyder "Den lysande".

Balder var den största och den tuffaste av ungarna i kullen, men trots sin tuffhet i buset mot våra fötter så var han riktigt mystroll som älskade att få krypa upp i vårt knä och bli klappad. 

Balder flyttade tillsammans med sin syster Idun till en kärleksfull barnfamilj i Örebro, där han får växa upp med mycket sällskap och kärlek. 

 

 

 

Tevala's Frej

Pojke 

Brunmaskad silvershaded

Frej är döpt efter fruktbarhetensguden som råder över all tillväxt. Frej är bror till kärleksgudinnan Freja och är gud över den heta kärleken. Namnet Frej betyder "herren".

Frej var en mycket tillgiven, social och pratglad pojke. Han kurrade ofta och ville gärna ligga nära oss eller i vårt knä.

Han flyttade till Elisabet och Johan i Västerås, där han får bo med Dagaz från Sigrids sista kull. Frej kommer att få växa upp tillsammans med en busig burmilla kompis i ett mycket tryggt och kärleksfullt hem. 

Kull 2017 Maj 3

"Nordiska Runor"

Föräldrarna är SE*Miss World's Foutjika och SE*Sincera's Aurelius Plo Koon.

Kattungarna föddes en tidig onsdagsmorgon och allt gick mycket bra. Det råder ingen tvivel om att ungarna ärver sina föräldrars tillgivenhet och deras fina temperament. 

Tevala's Algiz

Flicka  

Brunmaskad silvershaded

Algiz runan är en stark skyddsruna och betyder älg.

Algiz är den minsta i kullen och hon var den som föddes först. En liten men en väldigt tuff tjej, som samtidigt kan vara mycket mysig när hon kommer och vill ligga i knät och kurra. Hon är också generös med kärlekspussar på handen ibland.

Algiz flyttade till Mona i Klaebu, Norge. Där kommer hon att bo med kattkompisar och få prova på att bli utställd.

Tevala's Jera

Flicka

Brunmaskad silvershaded

Årsrunan Jera symboliserar naturens gång och är kopplad till fruktbarhetsgudarna Frej och Freja.

Jera är en underbar flicka som har ett mycket fint temperament, en perfekt balans mellan att vara lekfull till att vara en lugn och harmonisk katt.
Hon är en kärleksfull tjej som tycker om att bli fotograferad.

Jera flyttade till Peter och Hanna med familj i Järfälla och där kommer hon att bli mycket älskad.

Tevala's Eihwaz

Pojke

Brunmaskad silvershaded

Runan Eihwas betyder idegran, vilket var träet som man gjorde pilbågar och ristade runor i.

Eihwaz är en pigg och lite äventyrig pojke som tycker om att småprata med oss. Pratglad och aktiv mellan varven men älskar att bli klappad och att få mysa tillsammans med oss.

Eihwaz flyttade till Fredrik och Ann-Katrine med familj till Stigtomta, där han får ett tryggt och kärleksfullt hem.

 

Tevala's Tiwaz

Pojke

Brunmaskad silvershaded

Tiwaz är Tyrs runa och är ett tecken för djärvhet, seger och sanning. Den starka stridsrunan ristades på svärd och spjut.

Tiwaz är en mer självständig pojke och som tycker om att observera sin miljö. Han är lekfull men tycker om att hoppa upp i vårt knä när han blir trött. Han älskar när vi lägger oss bredvid honom i sängen när han sover, då börjar han kurra och sträcker ut sig så gulligt.

Tiwaz stannar kvar hos oss och kommer sedan att flytta till min bror Michael när han blir äldre.

 

Tevala's Dagaz

Pojke 

Brunmaskad silvershaded

Runan Dagaz är gryningens och den nya dagens runa, och symboliserar nya möjligheter.

Dagaz är den som är mest tillgiven i kullen. Han börjar alltid att kurra högt så fort vi rör vid honom, samtidigt som han är ett litet busfrö. Spelar ingen roll om han är mitt uppe i lek när vi lyfter upp honom, så börjar han kurra och se på oss med sina tillgivna ögon.

Dagaz flyttade till Elisabet och Johan i Västerås, där han kommer bli älskad och inom kort få en kattkompis att leka med.

  

Kull 2016 Juni 21

"Nordiska Gudar & Gudinnor"

SE*Miss World's Foutjika och GIC FI*Mi'Cat Felix fick en mycket fin och trevlig kull på fem med ett mycket trevligt temprament.

Tevala’s Vidar

Pojke

Brunmaskad silvershaded

Vidar fick sitt namn efter den fornnordiska mytologin där Vidar är Odens förstfödda son. Namnet betyder "skogens krigare" och "skogens vakter"

Redan som jätteliten kattunge visade Vidar enorm tillgivenhet till oss. Han låg ofta raklång i min hand och litade fullständigt på att jag skulle ta emot honom ifall han ramlade eller gled ur händerna på mig.

Vann husses hjärta och blir kvar hos oss som kastrat.

Stamtavla

Tevala’s Freyja

Flicka

Brunmaskad silvershaded

Freyja är döpt efter den nordiska mytologins vackra kärleksgudinna Freja och betyder "Frun", vilket även betydde "Härskarinna".

Freyja var redan som liten mycket tillgiven och älskade att lika i vårt knä och i våra händer.

Hon stannar kvar hos oss.

Stamtavla

Tevala’s Frid

Flicka

Brunmaskad silvershaded

Frid blev döpt efter en av kärleksgudinnan Frejas åtta systrar. Namnet betyder "Den fagra" och "Den älskade".

Frid var kullens förstfödda och hon var länge den största kattungen tills de andra växte ikapp henne. Hon var lite blyg till och från som liten, men lika tillgiven som sina syskon.

Hon flyttade till Emma och Martin i Mariestad där hon får det bra med en kattkompis.

Stamtavla

Tevala’s Frigg

Flicka

Brunmaskad silvershaded

Frigg betyder "Den kärliga". I den nordiska mytologin är Frigg gudinnan över äktenskapet och hustru till Oden.

Frigg var kullens lilla busfrö och hon älskade att sitta på axeln medan man utförde lite sysslor.

Hon flyttade tillsammans med sin syster Saga till Ingalill med familj i Västerås. Där fick systrarna ett underbart hem tillsammans med kärleksfull hund och två andra kattkompisar.

Stamtavla

Tevala’s Saga

Flicka

Brunmaskad silvershaded

Saga betyder "Hon som ser" eller "sierska". Hon är döpt efter gudinnan Saga som är dotter till Oden och Frigg.

Saga var som liten tillgiven och lite mer självständig. Hon sökte sig ofta till de äldre katterna för att mysa tillsammans med dom.

Hon flyttade tillsammans med sin syster Frigg till Ingalill med familj i Västerås. Där fick systrarna ett underbart hem tillsammans med kärleksfull hund och två andra kattkompisar.

Stamtavla