Våra katter

SE*Tevala's Freyja

Fertil Hona

Titel: International Champion

Född 2016-06-21

Brunmaskad silvershaded

Freyja är den isländska stavningen på den fornnordiska gudinnan Freja. Namnet betyder ”Frun” och ”Härskarinna”.

Freyja är en trygg och tillgiven flicka med ett fantastiskt temperament.

Hon pratar gärna och svarar på tilltal och vill ofta visa sin tillgivenhet och kärlek till husse och matte. Det bästa hon vet är att ligga utsträckt över husses bröst och sova eller att krypa upp i mattes knä, och hon väljer att sova bredvid oss i sängen om nätterna.

En fantastisk tjej som är social och vill vara med oss medan vi utför våra sysslor i hemmet.

Stamtavla
Utställningsresultat

Galleri

Fotograf: Madelene Jonsson

Baheras Snövit

Fertil Hona

Titel: International Champion

Född: 2017-06-04

Brunmaskad silvershell

Snövit kommer från Baheras burmillauppfödning i Helsingborg. Hon är döpt efter Disney's klassiker Snövit och de sju dvärgarna, och som den enda flickan i kullen så blev hon passande döpt till Snövit.

Snövit en fantastisk tjej som älskar att få ligga i knät, och det spelar ingen roll ifall det är matte, husse eller hos helt främmande människor...så länge det är någon som klappar henne så duger alla människoknän bra. Hon är en riktig kurrmaskin och tycker mest om att få sova nära husse om nätterna.

Snövit älskar att få busa och sova med kattungarna när vi har smått här hemma, hon blir som en stora syster och de känner sig trygga tillsammans med henne.

Stamtavla
Utställningsresultat

Galleri

Fotograf: Madelene Jonsson

Baheras Wb Anna

Fertil Hona

Titel: Champion

Född: 2018-01-03

Brunmaskad silvershaded

Anna är halvsyster till Snövit och kommer från Helsingborg. Hon är en otroligt tillgiven och kärleksfull flicka som gärna kryper upp i knät. Hon tycker om att sova på vår huvudkudde och är den enda av våra katter som gärna är uppe i ansiktet och gosar.

Hon tycker om att pussas och tvättar oss mer än gärna med sin sträva tunga.

Stamtavla
Utställningsresultat

Galleri

SE*Tevala's Tiwaz

Fertil Hane

Titel: Supreme Champion

Född: 2017-05-03

Brunmaskad silvershaded

Tiwaz är döpt efter de fornnordiska runorna, och runan tiwaz var guden Tyrs runa. Den var ett tecken för djärvhet, seger och sanning. Den starka stridsrunan ristades på vikingarnas svärd och spjut.

Tiwaz är en tuff men otroligt tillgiven kille som älskar att ligga i knät. Han kan helt avslappnat ligga hur som helst, så länge han får ligga nära husse eller matte. Tiwaz är väldigt nyfiken och tycker om att hålla reda på sina familjemedlemmar. Varje morgon när husse åker till jobbet blir han mött av en glad Tiwaz som säger hejdå, för att i nästa sekund sitta i fönstret och titta efter husse när han åker iväg med bilen.

Tiwaz bor hos min mor, där han är sambo med huskatten Idun.

Stamtavla
Utsällningsresultat

Galleri

Fotograf: Madelene Jonsson

SE*Miss World's Foutjika

Kastrerad Hona

Titel: Grand International Champion

Född 2015-02-28

Brunmaskad silvershaded

Foutjika lyssnar till namnet Sigrid – som står för seger och frid och som även betyder vacker och skön.

Våran första Burmilla köpte vi från Miss World's i Växsjö. En härlig tjej som gillar att mysa och kramas med de andra katterna och att leka apport med favorit musen. På morgonen när man vaknar kan man ha ett par leksaksmöss i sängen som Sigrid vackert har lagt där i förhoppning att matte eller husse skulle vakna och börja leka.

Hon tycker om att ha små pratstunder, att få ögonkontakt och kurrar mjukt när man börjar klappa och mysa med henne.

Sigrid finner stort intresse av att se på tv, och man får inte störa henne, då jamar hon surt och hoppar istället ned på golvet och ligger där och tittar.

Något annat som verkligen fascinerar henne är solkatter på väggar och i tak. Hon jamar högt när hon ser dem och sätter sig och tittar hypnotiserat.
Sigrid är en underbar burmilla tjej som skänker mycket kärlek.

Sigrid bor nu hos Sara och Linnéa i Västerås.

Stamtavla
Utställningsresultat

Galleri

Fotograf: Madelene Jonsson

SE*Tevala's Vidar

Kastrerad Hane

Titel: Premier

Född 2016-06-21

Brunsmaskad silvershaded

Vidar har fått sitt namn efter den fornnordiska mytologin där Vidar är Odens förstfödda son. Namnet Vidar betyder ”skogens krigare” och ”skogens vakter”.

Redan som en jätteliten kattunge visade Vidar enormt tillgivenhet till oss. Han låg ofta raklång i min hand och litade fullständigt på att jag skulle ta emot honom ifall han ramlade eller gled ur händerna på mig. 

En riktig kurrmaskin som älskar att krypa nära inpå i sängen eller att ligga i mattes eller husses knä, men också ett riktigt busfrö som tycker om att leka apport och att hoppa högt upp efter leksaker eller annat som verkar busigt.

Vidar är en otroligt snäll och tillgiven pojke som husse bestämt ville behålla som sin alldeles egen kisse. 

Stamtavla
Utställningsresultat

Galleri

Fotograf: Madelene Jonsson

NO*Gooseberry Call My Agent

Egyptisk Mau

Kastrerad Hane

Titel: Supreme Premier

Född 2015-08-09

Svartsilver spotted

Call My Agent lyssnar till namnet Sixten – som betyder Segersten.

Sixten kommer från Rebekka Lokke i Fredrikstad, Norge. Det började med att jag och Fredrik föll för de silverspottade katterna på World Winner utställningen i Malmö och vi började läsa på lite om rasen, och tyckte det var en spännande kattras. Jag tog kontakt med Rebekka och det visade sig att Sixten var till salu och verkade vara den egyptiska mau som vi önskade.

Sixten är en liten ”mattegris” och är jättegosig. Han kurrar så fort man börjar klappa honom och han tycker om att vända upp sin mage för att bli klappad. Han är mycket duktig på att göra riktiga kullerbyttor när han blir riktigt tillgiven, för då hamnar han ju automatiskt med magen uppåt för lite klappning.

Sixten väljer att sova mellan husse och matte i sängen om nätterna och på morgonen myser han uppe på huvudkudden och han är tokig i mattes hår.

När vi har kattungar så tar Sixten på sig rollen som extra mamma och hjälper till med att tvätta och uppfostra av de små.

Stamtavla
Utställningsresultat

Galleri

Fotograf: Madelene Jonsson

Oskar

Huskatt

Född 2014-10-28

Svartsilver spotted

Vår underbara huskatt Oskar har varken Burmilla eller Egyptisk Mau i sig, han kommer från Källmo och var den enda silverfärgade katten i kullen. När jag såg honom blev jag så förtjust i den lilla ulliga pojken så han blev en del av vår familj.

Det bästa Oskar vet är att ”stjäla” hårsnoddar som han inte vill man ska ta ifrån honom och han försöker till och med att ta dem i smyg från håret också, vilket matte bara tycker är mysigt.

Oskar tycket mycket om att leka apport, så länge det är hårsnoddar som kastas.

Oskar är mycket social på ett lugnt sätt. Han gillar att ligga i soffan bredvid eller på ryggstödet medan matte och husse ser på tv, och sover alltid i fotändan på sängen. Självklart får matte och husse inte borsta tänderna utan Oskar, då passar han på att dricka vatten direkt från kranen.

Typiskt för Oskar är att slänga sig över mattes fötter och rulla runt och visa magen för att få all mattes uppmärksamhet. Roligt är också att Oskar älskar att leka kurregömma, men han är lite feg och vågar inte smyga tillbaka utan stannar en bit ifrån och små piper.

Utställningsresultat

Galleri

Fotograf: Madelene Jonsson